Over ons

De ledensite is bedacht en gemaakt door Frank van Maastricht en Reinhard Hameeteman, beiden lid van de Delftse PKN-wijkgemeente Mattheüs. De gemeente geeft jaarlijks een papieren gemeentegids uit met daarin algemene informatie. Een overzicht van contactgegevens van de leden ontbreekt daarin. Dit werd meer en meer als een gemis ervaren. Zo is het idee voor een online fotogids ontstaan. In 2013 ging de eerste versie van de site online. Het vinden van iemands (e-mail)adres om even een kaartje of berichtje te sturen werd met behulp van deze gids een stuk eenvoudiger.

Sinds de introductie is de online fotogids uitgebreid met nieuwe functies. Inmiddels is het een algemeen platform geworden waar leden van de gemeente allerhande informatie kunnen vinden.

Ook andere gemeenten bleken intussen interesse in de site te hebben. In 2017 hebben Frank en Reinhard daarom de onderneming Voorhof Webontwikkeling opgericht en zijn zij begonnen de site aan andere gemeenten als een service aan te bieden. Inmiddels gebruiken vijf gemeenten de site en dat aantal groeit gestaag.

Frank en Reinhard zijn in het dagelijks leven werkzaam als respectievelijk webontwikkelaar en Research & Development-engineer.

Foto Frank
Frank van Maastricht
Foto Reinhard
Reinhard Hameeteman